Volumul lucrărilor de construcţii a urcat cu 1,3% în primele zece luni

Volumul lucrărilor de construcţii a urcat cu 1,3% în primele zece luni

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 1,3%, în primele zece luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2015, existând creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la cele de construcţii noi, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).

‘Volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total, ca serie brută, cu 1,3%. Pe elemente de structură, au avut loc creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 4,1% şi la lucrările de construcţii noi cu 3,8%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 14,5%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: clădirile rezidenţiale cu 6,8% şi la clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti cu 0,5% fiecare’, se arată în document.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 3%.

În luna octombrie 2016, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 7,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,1%, respectiv cu 0,2%.

Sursă: economica.net
Aptitudini

Postat pe

decembrie 13, 2016